Lekkie letnie śniadanie

Kulinarny Rollercoaster

Kocham lato za bogactwo kolorów, smaków i zapachów. Nie tylko w kuchni, ale też w ogrodzie. Lubię jak wszystko wkoło kwitnie i pachnie, np. zioła w ogródku. Chyba każdy z nas zna smak młodych ziemniaczków z koperkiem, prawda?
Jedzmy i delektujmy się tymi smakami. Dzisiaj chciałabym podać Wam przepis na moje letnie śniadanie. Latem lubię jadać lekko, ponieważ wysokie temperatury nie sprzyjają objadaniu się. Zdrowiej jest jednak zjeść coś co nas nasyci i nie podniesie temperatury w naszym organizmie w upalne dni. Wiem, że lato w tym roku nie należy do upalnych, ale każdy powód jest dobry, żeby zjeść coś zdrowego.

Poniżej podaję przepis i życzę smacznego

Porcja:
1 osoba

Czas:
10 min

Koszt dania
5zł

Potrzebne składniki:
kubeczek jogurtu naturalnego (mały 200g)
crunch lub musli
garść sezonowych owoców
miód lub syrop z agawy

Wykonanie:
Do miseczki przełóż jogurt. Dodaj owoce uprzednio umyte i odrobinę musli lub crunch wg upodobań. Całość wymieszaj i zajadaj ze smakiem.
Dla tych, którzy nie przepadają za jogurtem naturalnym i potrzebują „dosłodzenia” śniadanka, polecam miód lub syrop z agawy. Zawsze to zdrowsze jak cukier.

Magda

Polecane na Naszym Blogu