Lekkie letnie śniadanie
Kulinarny RollercoasterKocham lato za bogactwo kolorów, smaków i zapachów. Nie tylko w kuchni, ale też w ogrodzie. Lubię jak wszystko wkoło kwitnie i pachnie, np. zioła w ogródku. Chyba każdy z nas zna smak młodych ziemniaczków z koperkiem, prawda?
Jedzmy i delektujmy się tymi smakami. Dzisiaj chciałabym podać Wam przepis na moje letnie śniadanie. Latem lubię jadać lekko, ponieważ wysokie temperatury nie sprzyjają objadaniu się. Zdrowiej jest jednak zjeść coś co nas nasyci i nie podniesie temperatury w naszym organizmie w upalne dni. Wiem, że lato w tym roku nie należy do upalnych, ale każdy powód jest dobry, żeby zjeść coś zdrowego.
Poniżej podaję przepis i życzę smacznego
Porcja:
1 osoba
Czas:
10 min
Koszt dania
5zł
Potrzebne składniki:
kubeczek jogurtu naturalnego (mały 200g)
crunch lub musli
garść sezonowych owoców
miód lub syrop z agawy
Wykonanie:
Do miseczki przełóż jogurt. Dodaj owoce uprzednio umyte i odrobinę musli lub crunch wg upodobań. Całość wymieszaj i zajadaj ze smakiem.
Dla tych, którzy nie przepadają za jogurtem naturalnym i potrzebują „dosłodzenia” śniadanka, polecam miód lub syrop z agawy. Zawsze to zdrowsze jak cukier.
Magda